Om oss

7H Paraalpint

Vi är en ideell förening som startade våren 2019. Målet är att sprida skidglädje till alla och då speciellt för de som behöver speciell utrustning för att ta sig ner för backarna. 

Vi har med hjälp av sponsorer, stiftelser, idrottsförbundet och Leader Sjuhärad kunnat samla ihop rejält med medel under årens lopp och har investerat i en mängd utrustning för både sommar och vinter som vi hyr ut billigt till våra medlemmar.

Vi ordnar med kurser för att kunna framföra utrustningen säkert i liftar och backar.

Vi ordnar även med klubbresor – för delad glädje är ju dubbel glädje!

Klubben bygger på ideella insatser i den mån man har möjlighet, visst vill du vara med!?

Kort historik

Vi var några föräldrar som återupptäckte skidglädjen och ville hjälpa andra att hitta den. För att lösa det behövdes mer utrustning, mer tillgängligt och närmare där man bor.

Vi ville sänka tröskeln att komma igång – tex att kunna prova på i hemmabacken, att få tag på skidutrustning trots att det råkar vara sportlov och att kunna ta med utrustningen och åka där man vill. 

Det skall dessutom inte kosta onödigt mycket bara för att man behöver en specialutrustning – och så skall man kunna lära sig att använda grejerna utan att det behöver kosta en extra skidresa.

Detta var grunden för att vi bildade föreningen på våren 2019. Initialt jobbade vi med att synas på mässor och samla in pengar från sparbanksstiftelser och idrottsförbundet, sedan började vi jobba med att kunna hålla kurser och utbildade ett gäng blivande skidlärare som medåkare. Innan snöbristen och pandemin slog till det året hade vi 300 bokade åkare på prova-på veckor men tyvärr gick den grejen inte att genomföra då.

Idag har vi verksamhet på tre orter, uthyrning och kurser. Vi har köpt in 17 biskis, 2 sitskis, 2 snow’karts och en snowglider. För sommarsatsningen har vi köpt in fyra fyrhjuliga terrängcyklar. Vi har dessutom peppat och hjälpt många andra att köpa in utrustning och jobbar nära en skidanläggning för att hjälpa dem komma igång med funktionell skidåkning.

Genom Leader-projekt har vi kunnat lägga grunden för både vinter och sommar aktiviteter – vi är nu i startgroparna att introducera funktionell downhillcykling i Sverige!